Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Γλειφιτζούρια pop cakes

Υλικά:
  • 125 γρ βούτυρο
  • 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. κακάο
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 30 στικ για γλειφιτζούρια ή 15 καλαμάκια από σουβλάκι κομμένα στην μέση
  • 100 γρ σοκολάτας
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα,προσθέτουμε το γάλα και τα 2 αβγά,ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ την βανίλια το κακάο και προσθέτουμε την ζάχαρη.Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το υγρό μείγμα,ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και την επομένη μέρα παίρνουμε 500γρ κέικ,το θρυμματίζουμε στο μούλτι και σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τα 100γρ σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.

Μόλις ενωθούν,τα προσθέτουμε στο θρυμματισμένο κέικ και τα ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Με ένα κουταλάκι κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά και μόλις πήξουν τα βγάζουμε.Βουτάμε το καλαμάκι σε λίγη σοκολάτα λιωμένη και τρυπάμε το μπαλάκι.

Tip:

Εφόσον έχουν κρυώσει και έχει κολλήσει καλά το καλαμάκι,το βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα για να είναι με επικάλυψη σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου