Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι τέλειοι κουραμπιέδες!


Υλικά:
  • 250 γραμ φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμένα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 2 κ.σ ανθόνερο
  • 3-4 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
Βάζουμε την άχνη και χτυπάμε πάλι καλά.
Βάζουμε το κονιακ και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο - λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν).

Θα γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή στο τέλος.
Για να μπορέσουμε να την ζυμώσουμε καλά βάζουμε μια κοφτή κουτάλια βούτυρο σοφτ,βιτάμ ή ό,τι άλλο έχετε.
Συνεχίζετε το ζύμωμα και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Τους ψήνουμε στο αερόθερμο στους 180 βαθ. για 30 περίπου λεπτά,θα δείτε να πάρουν χρώμα.
Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.
Έχουμε βάλει σ' ένα μπολ αρκετή ζάχαρη άχνη.

Παίρνουμε ένα - ένα κουραμπιέ,τον ανακατεύουμε με την άχνη και τους στρώνουμε με σειρά τον ένα δίπλα στον άλλο και προσθέτοντας από πάνω ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου