Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Πιπερόπιτα

Μία συνταγή από τη μαμά-Vana Kats!!



Υλικά
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 250 γρ. γκούντα
  • ζαμπόν
  • λίγο ανθότυρο
  • 2 φύλλα φρέσκια σφολιάτα
Εκτέλεση

Σ' ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί,απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα.
Σε μια κατσαρόλο ή τηγάνι,σωτάρετε τις πιπεριές κομμένες σε κομματάκια να μαλακώσουν καλά.
Αφού μαλακώσουν,βάζετε το ζαμπόν & μετά τα τυριά,για ένα λεπτάκι & όλο αυτό το βάζετε στο φύλλο σφολιάτας & από πάνω βάζετε & το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Το τρυπάτε με το μαχαίρι κατά μήκος & αν θέλετε,αλείφετε με λίγο γάλα από πάνω (προαιρετικά αν θέλετε & αυγό).
Το ψήνετε στους 180 βαθμούς,στον αέρα ή στις αντιστάσεις ή σε ό,τι έχει ο φούρνος σας,για 45' λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου