Πορτοκαλόπιτα...Μία αγαπημένη συνταγή!!
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα φύλλα σ' ένα μπολ & χτυπάμε με το σύρμα.
Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα,αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα.Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Ένα-ένα λοιπόν,τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί & τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα,βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35' λεπτά,στους 180-200 βαθμούς,ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει & δέσει το σιρόπι.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας,το χαράζουμε & ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντυγί ή παγωτό.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες
- 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι: - 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα φύλλα σ' ένα μπολ & χτυπάμε με το σύρμα.
Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα,αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα.Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Ένα-ένα λοιπόν,τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί & τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα,βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35' λεπτά,στους 180-200 βαθμούς,ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει & δέσει το σιρόπι.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας,το χαράζουμε & ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντυγί ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου