Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα...Μία αγαπημένη συνταγή!!


Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απ' τα φύλλα σ' ένα μπολ & χτυπάμε με το σύρμα.
Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα,αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα.Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο.
Ένα-ένα λοιπόν,τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί & τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα,βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35' λεπτά,στους 180-200 βαθμούς,ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει & δέσει το σιρόπι.
Όταν ψηθεί το γλυκό μας,το χαράζουμε & ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντυγί ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου