Υλικά
- 1 & 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (σε μερίδες)
- 1 & 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα όσο μισό δάκτυλο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυμό από 2-3 λεμόνια
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στη χύτρα να κάψει & σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε νερό (να σκεπάσει καλά το κρέας),αλατοπίπερο & κλείνουμε τη χύτρα.Βράζουμε για 40' λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει & τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Αφού ανοίξουμε τη χύτρα με το κρέας,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο & αν θέλουμε συμπληρώνουμε αλάτι.Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα,ρίχνουμε τους κρόκους,χτυπάμε,ρίχνουμε το λεμόνι & ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό & ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου