Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Φρικασέ


Υλικά
  • 1 & 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (σε μερίδες)
  • 1 & 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα όσο μισό δάκτυλο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2-3 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε λάδι στη χύτρα να κάψει & σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε νερό (να σκεπάσει καλά το κρέας),αλατοπίπερο & κλείνουμε τη χύτρα.Βράζουμε για 40' λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει & τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Αφού ανοίξουμε τη χύτρα με το κρέας,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο & αν θέλουμε συμπληρώνουμε αλάτι.Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα,ρίχνουμε τους κρόκους,χτυπάμε,ρίχνουμε το λεμόνι & ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό & ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου