Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Λουκανικοπιτάκια

Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε σπιτικά λουκανικοπιτάκια!!



Υλικά
  • 1 αυγό
  • 2,5 φλυτζανάκια ελληνικού καφέ σπορέλαιο
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/5 κιλό περίπου λουκανικάκια Φραγκφούρτης
  • 1 αυγό με νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί,μέχρι & το βιτάμ & φτιάχνετε τη ζύμη.Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε ιδιαίτερο ζύμωμα.
Την χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη.Ανοίγετε το κάθε ένα από αυτά σε μικρά φύλλα & τα κόβετε σε μικρές λωρίδες.
Βουτυρώνετε το ταψί (ή βάζετε μια λαδόκολα).Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι.Κλείνετε καλά!
Τοποθετείστε τα στο ταψί & αλείφτε τα με το αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό.
Ψήνετε ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-45' λεπτά) στους 170-180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου