Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Κέικ με κακάο

Το κέικ της μαμάς Νικολέτας!!



Υλικά
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 πακέτο βούτυρο-βιτάμ
  • 2 βανίλιες
  • 4 αβγά
  • 1 φαριν-απ αλεύρι
  • κακάο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
 
Πρώτα βάζουμε το βούτηρο στο μίξερ να χτυπηθεί,μετά τ' αβγά ένα-ένα,μετά την ζάχαρη,τις βανίλιες,το γάλα & τέλος το φαριν-απ.
Πριν βάλουμε το μίγμα στην φόρμα,την αλοίφουμε όλη με λόγο βούτηρο & αν θέλουμε να γίνει με σοκολάτα το κέικ,μπορεούμε να βάλουμε μέσα στο μίγμα καθώς χτυπιέται λίγο κακάο (όχι το πικρό).Αν θέλουμε πάλι να έχει μέσα μόνο σοκολάτα,βάζουμε την μισή ζύμη μέσα στην φόρμα,βάζουμε από πάνω το κακάο & μετά την υπόλοιπη ζύμη.
Προετοιμάζουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς & ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.Για να δούμε αν ψήθηκε & μέσα το κέικ,παίρνουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι & το βάζουμε μέχρι μέσα & αν μείνει ζύμη πάνω τότε θέλει & άλλο ψήσιμο.
Τα αβγά τα βγάλουμε απ' το ψυγείο την προηγούμενη μέρα,γιατί αλλιώς θα σβολιάσει το κέικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου