Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Καρμπονάρα

Η συνταγή της κλασσικής Ιταλικής καρμπονάρας!


Υλικά
  • 350 γρ. μπέικον καπνιστό
  • μία κουταλιά βούτυρο
  • 1-2 αυγά
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι μαύρο
  • ένα πακέτο σπαγγέτι Ν.7

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν τα μακαρόνια.Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο & σωτάρουμε το κομμένο σε κομματάκια μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα χωρίς να ξεραθεί.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι & ρίχνουμε πάνω το μπέικον ανακατεύοντας καλά & μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ψηθεί το αυγό απο την θερμοκρασία των μακαρονιών.Βάζουμε πιπέρι οσο θέλουμε & συμπληρώνουμε την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου