Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Σουφλέ

Σουφλέ με ζαμπόν & τυρί!


Υλικά
  • 1 πακέτο μεγάλο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
  • 15 φέτες ζαμπόν
  • 15 φέτες τυρί του τόστ
  • 10 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 1/4 τυρί reggato τριμμένο
  • 1/4 τυρί γραβιέρα τριμμένη (λίγο αλμυρή)
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος
  • 2 αυγά
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε πρώτα το ψωμί του τόστ & το απλώνουμε στο πάτο του pyrex το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
Βάζουμε τις μισές φέτες απο το ζαμπόν το τυρί & το μπέικον τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια & τα μισα τριμένα τυριά & τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
Έπειτα ξαναστρώνουμε το ψωμί του τοστ & πρίν βάλουμε άλλη μια στρώση απο τα ίδια,περιχύνουμε το ψωμί με την μία κούπα γάλα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά  & τελειώνουμε με την τελευταία στρώση του ψωμιού & τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά μόνο & περιχύνουμε ξανά με την 2η κούπα γάλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο καμιά ωρίτσα.
Πρίν το βάλετε στο φούρνο,χτυπάτε τα δύο αυγά & τα δύο κουτιά σαντιγύ με λίγο αλάτι & μπόλικο πιπέρι & το περιχύνετε πάνω σε όλο το pyrex.
To βάζετε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για μισή ωρίτσα ώστε να πάρει χρώμα.
Για να το σερβίρετε καλά θα ήταν να έχει βγεί απο τον φούρνο μισή ώρα ώστε να μπορείτε να το κόψετε.

Λίγα μυστικά ακόμη..

Εγώ παίρνω πάντα γραβιέρα δανίας γιατί είναι πικάντικη.
Προσοχή στο αλάτι γιατι παίζουν ρόλο τα τυριά.
Βασικό είναι η τελευταία στρώση των τριμμένων τυριών να καλύψει όλο το ψωμί.Εγώ βάζω & μεγάλες φέτες απο πιπεριές πάνω πάνω για να στολιστεί & το pyrex αλλά & για το άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου