Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Λαχανοντολμάδες

Γευστικότατο & απλούστατο χειμωνιάτικο φαγητό με γευστικότατες παραλλαγές!


Υλικά
  • 1 μεγάλο λάχανο αφράτο,όχι σφιχτό
  • 350 γρ. κιμά (χοιρινό + μοσχαρίσιο)
  • 1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κυβάκια
  • μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεματάμε το λάχανο,βγάζουμε τα φύλλα &κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια.Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι,την ντομάτα,αλάτι-πιπέρι,ελαιόλαδο & μαϊντανό.
Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες & τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα,αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν,τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο,ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει & βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Βράζουμε για 20 λεπτά & αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου