Γευστικότατο & απλούστατο χειμωνιάτικο φαγητό με γευστικότατες παραλλαγές!
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεματάμε το λάχανο,βγάζουμε τα φύλλα &κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια.Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι,την ντομάτα,αλάτι-πιπέρι,ελαιόλαδο & μαϊντανό.
Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες & τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα,αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν,τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο,ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει & βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Βράζουμε για 20 λεπτά & αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε.
Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο αφράτο,όχι σφιχτό
- 350 γρ. κιμά (χοιρινό + μοσχαρίσιο)
- 1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κυβάκια
- μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεματάμε το λάχανο,βγάζουμε τα φύλλα &κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια.Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι,το ρύζι,την ντομάτα,αλάτι-πιπέρι,ελαιόλαδο & μαϊντανό.
Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες & τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα,αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν,τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο,ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει & βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Βράζουμε για 20 λεπτά & αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου