Μία πανεύκολη συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες!!
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό & προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή,χωρίς σβόλους.Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους & τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.Τους στραγγίζουμε,τους βρέχουμε με το σιρόπι,τους πασπαλίζουμε με την κανέλα & σερβίρουμε.
Σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,τη φλούδα & το χυμό του λεμονιού για 6-12' λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι & κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Υλικά
- 640 γρ. αλεύρι
- 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
- λάδι για τηγάνισμα
- λίγη κανέλα
- 640 γρ. ζάχαρη
- 320 γρ. νερό
- 1-2 κ.σ. μέλι
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό & προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή,χωρίς σβόλους.Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους & τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.Τους στραγγίζουμε,τους βρέχουμε με το σιρόπι,τους πασπαλίζουμε με την κανέλα & σερβίρουμε.
Σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,τη φλούδα & το χυμό του λεμονιού για 6-12' λεπτά.
Προσθέτουμε το μέλι & κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου