Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Λουκουμάδες

Μία πανεύκολη συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες!!


Υλικά
  • 640 γρ. αλεύρι
  • 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  •  1/2 κ.γ. αλάτι
  •  1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγη κανέλα
 Σιρόπι
  • 640 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. νερό
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό & προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή,χωρίς σβόλους.Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους & τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.Τους στραγγίζουμε,τους βρέχουμε με το σιρόπι,τους πασπαλίζουμε με την κανέλα & σερβίρουμε.

Σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,τη φλούδα & το χυμό του λεμονιού για 6-12' λεπτά. 
Προσθέτουμε το μέλι & κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου